Draagmuur eruit slopen? Met deze tips besteed je de constructieberekeningen goed uit

constructieberekeningen

Draagmuur eruit slopen? Met deze tips besteed je de constructieberekeningen goed uit

Ben jij bezig met een bouwproject? En wil je een draagmuur eruit laten slopen? Grote kans dat je hiervoor bij je gemeente een omgevingsvergunning dient aan te vragen. Om aan de gemeentelijke eisen te voldoen zul je waarschijnlijk constructieberekeningen voor de draagmuur moeten laten uitvoeren. Het laten uitvoeren van deze berekeningen is niet alleen verplicht, maar ook zeer belangrijk voor de veiligheid van de constructie. In deze blog delen wij vijf tips als je constructieberekeningen wilt laten uitvoeren.

Zoek een deskundige partij

Het is belangrijk om een partij te vinden die deskundig is op het gebied van constructieberekeningen. Dit kan bijvoorbeeld een ingenieursbureau zijn. Zorg ervoor dat je goed kijkt naar de referenties en ervaring van de partij voordat je met ze in zee gaat. Zo voorkom je dat je later alsnog tegen problemen aanloopt.

Maak duidelijke afspraken

Het is belangrijk om van tevoren duidelijke afspraken te maken over de kosten, het tijdsbestek en de leveringstermijn. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan en kun je het project goed monitoren.

Verstrek voldoende informatie

Om goede constructieberekeningen te kunnen maken is het cruciaal om voldoende informatie te verstrekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tekeningen en specificaties van de constructie. Het is belangrijk om hierbij geen details over te slaan, aangezien dit later voor problemen kan zorgen.

Controleer de berekeningen

Het is aan te raden om de constructieberekeningen te laten controleren. Dit kan bijvoorbeeld door een andere partij te laten kijken naar de berekeningen. Op deze manier weet je zeker dat de berekeningen correct zijn en voorkom je eventuele fouten en problemen.

Ga voor een partij met een RC-certificering

Het is aan te raden om te kiezen voor een partij met een RC-certificering. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor constructieberekeningen. Dit certificaat garandeert dat de partij zich houdt aan de geldende normen, wet- en regelgeving.

Samenvatting 

Het laten uitvoeren van constructieberekeningen is een verplicht onderdeel van het aanvragen van een omgevingsvergunning. Door deze vijf tips in acht te nemen voorkom je problemen en kun je met een gerust hart genieten van een veilige constructie. Zoek een deskundige partij, maak duidelijke afspraken, verstrekt voldoende informatie, controleer de berekeningen en ga voor een partij met een RC-certificering. Met deze tips in gedachten kun jij succesvol aan de slag met jouw bouwproject.

 

Bron: https://www.constructiefgoed.nl/

 

Deel dit artikel