Wanneer laat je een bouwkundig rapport opstellen
Bij het kopen van een huis zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Ze zijn natuurlijk razend enthousiast en willen zo snel mogelijk een einde maken aan de verkoop. Vergeet niet het belang van een bouwkundig rapport. Een bouwkundige keuring kan u helpen meer te weten te komen over uw woning. Zie dit artikel voor meer informatie over bouwkundige rapporten. En of het verstandig is om een keuring aan te vragen.
Hoe worden bouwrapporten gemaakt?
Op basis van de bouwinspectie maken wij een bouwrapport. Tijdens deze inspectie controleert de inspecteur de gehele woning. Inspecteurs kunnen precies bepalen welke delen van uw woning goed zijn en welke aan vervanging toe zijn. Inspecteurs inspecteren uw woning op elementen die u zelf misschien niet heeft gezien. Een bouwkundige keuring geeft u een beter beeld van de staat van uw woning.
Inhoud van het rapport
Het bouw rapport beschrijft de bouwkundige staat van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de opbouw van een huis. Controleer ook of alles in orde is, inclusief vloeren, daken en ramen. De inspecteur zal daarom ook adviseren over uit te voeren reparaties en onderhoud. De kostprijs van deze herstellingen is dus al ingeschat in het architecten rapport. Dan weet je al wat de geschatte kosten zijn.
Is het verplicht?
Het maken van een bouwrapport is niet verplicht. Deze kun je dus zelf kiezen. Bij het kopen van een woning is de verkoper verplicht om eventuele afwijkingen aan de woning te melden. Meer hierover in het structuurrapport. Ook wordt er een bouwkundige taxatie uitgevoerd door een onafhankelijke derde partij om een objectief beeld van de woning te geven. Het is daarom sterk aan te raden om bij de aankoop van een woning een bouwkundig keuring aan te vragen. Dit rapport verhoogt uw veiligheid en bereidt u voor op eventuele reparaties. Voor meer informatie over architectuur rapportages, zie Homekeur.nl.