Duurzame werkkleding: waarom is dit belangrijk?

duurzame werkkleding

Duurzame werkkleding: waarom is dit belangrijk?

Duurzame werkkleding is ontzettend belangrijk, omdat het milieuvriendelijk wordt gemaakt en gemiddeld genomen langer meegaat. Dit zijn al 2 kernpunten die wij opsommen. Echter zijn wij er dan nog niet. Graag willen wij jou hieronder meer over duurzame werkkleding vertellen.

Milieuvriendelijke productie

Iedereen weet dat voordat een product een product is dat daar een geheel proces aan vooraf gaat. Wat velen echter niet weten is dat er nog te vaak materialen en processen gebruikt worden voor een product dat niet duurzaam is. Fabrikanten kijken daarbij nog te vaak naar het zo goedkoop mogelijk produceren tegen de zo laag mogelijkste kosten. Bij duurzame werkkleding komt dat niet aan de orde. Bij de productie van duurzame werkkleding wordt er over het milieu nagedacht. Worden de beste materialen gebruikt, zodat jij verzekerd bent van het allerbeste. Dat zorgt ervoor dat duurzame werkkleding kopen steeds meer terrein wint. Want wist jij dat na de olie-industrie de textielindustrie de meest vervuilende industrie ter wereld is. De ecologische voetafdruk is enorm!

Welke materialen zijn duurzaam?

Om te begrijpen wat duurzame kleding is moeten we naar de basis. Want ieder product bestaat uit een grondstof. Zo ook duurzame werkkleding. Welke duurzame stoffen er voor kleding zijn lees je hieronder:

  • Linnen
  • Bamboe
  • Hennep
  • Tencel
  • Organisch katoen

De bovenstaande stoffen zijn niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor jouw eigen gezondheid. Wat dat betreft is dit zeker een win-win situatie!

Hoe houdt je duurzame werkkleding duurzaam?

Zodra jij trotse eigenaar bent van duurzame werkkleding is het ook de kunst om de kleding zo duurzaam mogelijk te houden en daarmee om te gaan. Dus dat betekent minder vaak wassen, maar meer luchten. Ook helpt minder heet wassen vaak. Minder heet wassen zorgt er ook voor dat je kleding langer mee gaat. Probeer daarnaast je kleding zo natuurlijk mogelijk op te laten drogen, dus zo min mogelijk de droger gebruiken.

Workwear4all

Workwear4all is een echt begrip in de werkkleding branche. Door haar grote assortiment van erkende grote namen tegen scherpe prijzen zijn ze jouw partner voor werkkleding. Workwear4all staat garant voor kwaliteit. Dat niet alleen. Jij kan al je werkkleding onder 1 dak vinden en aanschaffen en zij zijn jouw aanspreekpunt.

Niet alleen het assortiment is van kwaliteit, maar ook de service. Service met een glimlach is waar zij voor staan. Een offerte aanvragen of deskundig telefonisch advies is in een fluitje van een cent gedaan.

Heb jij vragen over de duurzame werkkleding van workwear4all? Stel dan geheel vrijblijvend jouw vragen aan de specialisten van workwear4all. Gezamenlijk gaan we naar een duurzame toekomst.

Deel dit artikel