Hoe interessant is de keuze voor vloerisolatie?

vloerisolatie

Hoe interessant is de keuze voor vloerisolatie?

Wanneer er wordt gesproken over het isoleren van een woning gaat de aandacht in het merendeel van de gevallen in eerste instantie uit naar het dak en de muren. Ondanks het feit dat het zeker van belang is om deze onderdelen van je huis te isoleren moet gezegd dat ook het isoleren van de vloer niet mag worden onderschat. Het toepassen van vloerisolatie in je huis zorgt ervoor dat er op twee verschillende manieren een niet onbelangrijke meerwaarde kan worden gerealiseerd. Niet alleen wordt het wooncomfort daardoor verbeterd, daarnaast kan er op deze manier ook energie worden bespaard. Alles wat je moet weten over vloerisolatie ontdek je hier!

Hoe wordt de prijs van vloerisolatie bepaald?

Eén van de belangrijkste punten om rekening mee te houden bij het realiseren van vloerisolatie heeft natuurlijk betrekking tot de kostprijs die daaraan verbonden is. Wat deze prijs betreft moet je er rekening mee houden dat deze in het bijzonder wordt bepaald door het soort isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt. Wat dit betreft zal je tot de vaststelling komen dat er een keuze kan worden gemaakt uit de onderstaande verschillende soorten isolatiematerialen: 

  • Gespoten PUR; 
  • Vloerisolatieplaten;
  • Isolatiechape;
  • Vloerisolatiedekens;
  • Vloerisolatiekorrels- en schelpen;

De meest voordelige keuze op vlak van vloerisolatie is ongetwijfeld het gebruik van vloerisolatiedekens. Hierbij is er dan ook sprake van een prijs variërend van 15 tot 35 euro per vierkante meter. Ook vloerisolatieplaten zijn vrij betaalbaar met een gemiddelde kostprijs van tussen de 15 en 40 euro per vierkante meter. Bij gespoten PUR ligt de gemiddelde prijs tussen de 25 en 35 euro per vierkante meter. Het onderlinge prijsverschil is dus eigenlijk niet zo aanzienlijk.

Hoe druk je de kosten voor je vloerisolatie?

De gemiddelde kostprijs waar je bij vloerisolatie rekening mee moet houden is dus gelegen tussen de 15 en maximaal 50 euro per vierkante meter. Ondanks het feit dat het isoleren van je vloer in de praktijk zeker bepaalde financiële voordelen met zich meebrengt, spreekt het voor zich dat dit niet voor iedereen even voor de hand liggend is. Gelukkig is het zo dat je bij de plaatsing van isolatie in je woning ook doorgaans kan rekenen op één of meerdere interessante subsidies of andere financiële tegemoetkomingen vanuit de (regionale) overheid. Op deze manier is het zeker mogelijk om de kostprijs van jouw vloerisolatie te kunnen drukken. Besteed hier dus zeker de nodige aandacht aan.

Zeker het overwegen meer dan waard!

Het isoleren van de vloer in je woning kan omwille van meerdere redenen de moeite waard zijn om te overwegen. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld niet zelden zo dat er door mensen voor wordt gekozen om gebruik te maken van vloerverwarming in hun huis. Hierbij is het zo dat de warmte wordt opgewekt aan de vloer waardoor het ontbreken van isolatie er zomaar voor kan zorgen dat de warmte via deze weg kan ontsnappen. Wil je er zeker van zijn dat dit niet geldt voor jouw huis? Dan kan het zomaar de moeite waard zijn om het gebruik van vloerisolatie te overwegen. Is het niet mogelijk om vloerisolatie te realiseren? Dan kan je bij de aanwezigheid van een kruipruimte ook nog altijd kiezen voor het toepassen van kruipruimte isolatie. 

Deel dit artikel