Verschillende soorten radiatoren: welke past bij jouw huis?

radiatioren

Verschillende soorten radiatoren: welke past bij jouw huis?

Wanneer het aankomt op het verwarmen van ons huis, is de keuze voor een radiator een cruciale beslissing. Wist je dat radiatoren niet alleen warmte geven, maar ook een belangrijke rol spelen in de esthetiek van je interieur? Het kiezen van een geschikte radiator kan daarom een behoorlijk uitdagende taak zijn. In dit blog gaan we in op de verschillende soorten radiatoren en helpen we je bij de keuze die het best past bij jouw huis.

Paneelradiatoren

Paneelradiatoren zijn de meest voorkomende vorm van radiatoren en zijn tevens het meest eenvoudig qua design. Deze radiatoren bestaat uit één of meerdere stalen panelen en geven warmte af door het hele lichaam van de radiator. Deze radiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren en zijn perfect om op te hangen tegen de muur.

Verticale radiatoren

Verticale radiatoren zijn ideaal voor wat kleinere kamers waar ruimte schaars is. Door de slanke vormgeving van deze radiatoren, zijn ze uitermate geschikt voor smalle wanden en hoeken. Deze radiatoren geven voldoende warmte af en zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en kleuren.

Design radiatoren

Design radiatoren zijn een combinatie van warmte en design in de meest innovatieve vormen. Het zijn radiatoren die eruitzien als kunstwerken en nemen vaak juist de aandacht in van de ruimte. Verkrijgbaar in verschillende formaten, afwerkingen en kleuren, helpen deze radiatoren je om een specifiek esthetisch gevoel te creëren.

Lage temperatuurradiatoren

Lage temperatuurradiatoren zijn de meest energiezuinige radiatoren. Ze werken op lagere temperaturen dan de traditionele radiatoren waardoor er een besparing wordt gedaan op de energierekening. Deze radiatoren zijn ook ideaal om te combineren met duurzame energiebronnen zoals zonneboilers en warmtepompen. Een convector radiator kopen is daar ook een goed voorbeeld van. 

Vloerverwarming

Hoewel dit niet vaak wordt beschouwd als een klassieke radiator, is vloerverwarming toch één van de meest gebruikelijke verwarmingsmethodes voor huizen. Vloerverwarmingssystemen worden geïnstalleerd op de grond met behulp van verwarmingskabels of buizen. Dit systeem zorgt voor een comfortabel warmtegevoel in de ruimte en verwarmt de lucht langzamer dan radiatoren.

Deel dit artikel